BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN İŞ’TE DESTEK PROJESİ


Beylikdüzü Belediyesi kadınların işgücüne katılımlarını motive edecek aynı zamanda iş yaşamındaki kadınları bilgilendirecek İş’te Destek Projesi’ni hazırladı.

Proje, Beylikdüzü Belediyesi tarafından Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında ve Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ile İşkur İl Müdürlüğü iştirakinde geliştirilmiştir. “İş’te Destek” Projesi; 2015 yılı Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilmektedir.

Projenin amacı; Beylikdüzü ilçesinde yaşayan iş arama sürecindeki kadınların işgücüne katılımı, devamlılığı noktasında bilinçlendirilmesi ve kadın dostu istihdam alanlarının yaratılmasına ilişkin özel sektörde farkındalık oluşturulmasıdır.

İş’te Destek Birimi’ni

Kadın istihdamında İş’te Destek Birimi kurularak, projeye başvurmak isteyen kadınlar için bir merkez oluşturuldu. İş’te Destek Birimi’nde görev yapan kariyer koçları, eğitim koordinatörü ve hukuk danışmanı ile projeye başvurmak isteyen kadınlar proje hakkında bilgilendiriliyor ve özgeçmiş kayıtları oluşturuluyor.

İş’te Destek Eşleştirme Portalı

İş’te Destek Eşleştirme Portalı, oluşturularak Beylikdüzü ilçesinde yaşayan iş arama sürecindeki kadınların ve Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren personel arayışında olan işletmelerin aynı portalda görülmeleri sağlandı. www.istedestek.org adresinden kadınlar özgeçmiş kayıtlarını oluşturabilmektedir.

İş Yaşamındaki Kadınların Klavuzu

İş gücündeki kadınlara yönelik haklar ve destekler el kitapçıklarını oluşturarak kadınlara analık ve doğum durumu ile ilgili haklar, çalışma saatleri hakkında düzenlemeler gibi çalışma yaşamında kadınlara sağlanan özel haklar hakkında temel bilgiler içeren kaynak bir klavuz oluşturuldu.

Kadın Dostu İşletme Kitapçığı

İşletmelere yönelik kadın dostu işletme kitapçığı ile işletmelerin kadın dostu işletme olabilmeleri için yapması gerekenler ve sertifikalandırma süreçlerine ilişkin bir bilgi kitapçığı hazırlandı. Bu kitapçıkta uluslararası sertifikalandırma sistemleri, başvuru koşulları, adım adım yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler yer aldı.

Kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet farkındalığı konulu eğitim seminerleri düzenlenerek kadınların iş hayatındaki hakları konusunda bilinçlendirilmeleri ve iş hayatına aktif katılımları konusunda motive edilmeleri sağlandı.

Proje Kapsamında Gerçekleştirilecek Faaliyetler

Ağustos ayı içerisinde Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren işletmelere yönelik kadın dostu işletme konulu bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda işletme temsilcilerine kadın istihdamına ilişkin politikalar ve destekler, toplumsal cinsiyet farkındalığı noktasında bilgilendirme sağlandı. Sonrasında organize edilecek eşleştirme toplantıları ile projeye başvuran kadınlar ile personel ihtiyacı bulunan işletmelerin bir araya gelmesi sağlanarak, kadınlar ilgi duydukları sektör temsilcileri ile birebir görüşecek ve işe yerleştirilme sonucuna ulaşmak için mülakat sürecini başlatmış olacaklar.

Comments are disabled