FİLİSTİN BELEDİYELERİ’NE YÖNELİK ATIKSU VE ŞEHİR ŞEBEKE YÖNETİMİ EĞİTİMİ


Filistin’de bulunan belediyelerin su ve kanalizasyon işlerinden sorumlu birimlerine yönelik olarak düzenlenen Atıksu ve Şehir Şebeke Yönetimi Eğitimi, 1-6 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

UCLG-MEWA, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Pendik Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen programın tanışma gecesine Filistin Devleti İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib,  Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Özkan Durmaz, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Vahap Doğan ve Mehmet Sami Divleli katıldı.

“Filistin’deki belediyelere yönelik yapılan ihtiyaç analizi çalışmasında Su ve Kanalizasyon konusu birincil eğitim ihtiyacı olarak tespit edildi.”

UCLG-MEWA’nın dokuz komitesinden biri olan Kalkınma İşbirliği ve Kent Diplomasisi Komitesi’nin faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen eğitim programının temelleri, 22 Eylül 2017 tarihinde Nevşehir’in Avanos kentinde komite başkanı TBB tarafından düzenlenen çalıştayda atıldı. Anılan tarihte, Filistin ve Türkiye arasında kardeş şehir protokolü bulunan belediyelere yönelik düzenlenen Kardeş Şehirler Çalıştayı’nda, Filistin’deki belediyelere yönelik teknik eğitim programlarının düzenlenmesi gereği, ortak bir kararın sonucu olarak ortaya çıktı. Bu doğrultuda Filistin’deki belediyelere yönelik yapılan ihtiyaç analizi çalışması doğrultusunda, Su ve Kanalizasyon konusu birincil eğitim ihtiyacı olarak tespit edilerek, söz konusu eğitim programı oluşturuldu.  

“Eğitim programına Filistin’den 22 belediye ve Filistin Devleti Su ve Kanalizasyon İdaresi katıldı.”

İSKİ’nin uzmanlık desteği ile gerçekleştirilen programa 22 belediyeden ve Filistin Devleti Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden katılan yetkililer, eğitim süresince Şehir Şebeke Yönetimi ve Atıksu Arıtma konularında Türkiye deneyimlerinden ve uygulama örneklerinden yararlanma imkanı buldular. Teorik bilgi paylaşımları ve teknik incelemelerin ardından program kapsamında düzenlenen bir oturumda katılımcılar, yapılan paylaşımlar sonrasında proje fikirlerini sundular. Bu bölüm özellikle ilerleyen süreçte kardeş şehir eşleştirmelerinin proje bazlı olarak yapılmasına zemin oluşturmak için planlandı.

Sertifika töreni ile sonuçlanan eğitim programına ilişkin yapılacak raporlama ve eğitim süresince yapılan video çekimi, Filistin’de bulunan tüm yerel yönetimler ve ilgili otoriteler ile paylaşılacak olup, bir sonraki aşamanın planlanması için hazırlıklar sürdürülecektir.

Eğitim programına ait görsellere buradan ulaşabilirsiniz.

Comments are disabled