Değerli Üyelerimiz,
Bogota’da hep birlikte kabul ettiğimiz gündemin –Bogota Taahhüdü-, uluslararası kalkınma gündemlerinin (2030 Gündemi / Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri -SKH-, Yeni Kentsel Gündem, Paris İklim Anlaşması vb.) geniş çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir. UCLG, en değerli katkısını, üyelerini destekleyerek ve “küresel gündemlerin yerelleştirilmesi” olarak adlandırdığımız bu uluslararası süreçlerde onlara rehberlik ederek sunabilir.
UCLG Dünya Sekretaryası, Şubat ayında UCLG İstişare Toplantısı’nda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, Kapasite ve Kurumsal Geliştirme (CIB) Çalışma Grubu, Bölge Teşkilatları ve ortakları ile yakın işbirliği halinde, uluslararası topluma yerel ve bölgesel yönetim perspektifi sağlayacak bir raporlama modeli üzerinde çalışma yürütmektedir.
UCLG söz konusu sürece katkı mahiyetinde aşağıdaki eylemleri önermektedir:
– Güncellemeler: üyelerini uluslararası süreçler hakkında bilgilendirmek;
– Araçlar : üyelerine, ulusal düzeydeki gelişmelerin takibini kolaylaştıracak ve yerelleştirmeyi teşvik edecek araçlar sağlamak;
– Raporlama: uygulama ve yerelleştirmede özellikle yerel yönetimler perspektifi üzerine inşa edilen küresel bir raporlama mekanizması geliştirmek.
Bu sirküler, bu yolda atılan ilk adımdır. Sirküler, tüm üyelerimizi küresel gündemlerin yerelleştirilmesinde yerel ve bölgesel yönetimlerin çıkar ve ihtiyaçlarının temsil edilmesi ve savunulması için, 2017’de ve sonraki birkaç yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan SKH’nin raporlanması sürecine aktif şekilde katılmaya ve dahil olmaya davet etmektedir.
ACİL EYLEM ÇAĞRISI: aşağıda belirtilen ülkelerdeki üyelerimiz, mümkün olan en kısa sürede eyleme geçmeye çağrılmaktadır. Yerel ve bölgesel yönetimlerin bu küresel diyaloğa dahil olabilmeleri ve Temmuz 2017’de New York’ta gerçekleştirilecek olan bir sonraki BM Üst Düzey Politika Forumu’nda (HLPF) katkı sunabilmeye şimdiden hazır olabilmeleri için, raporlama sürecinin derhal başlatılması gerekmektedir.
TEMMUZ 2017’DEKİ HLPF’YE RAPOR SUNMAK İÇİN TAAHHÜTTE BULUNAN ÜLKELER:
Avrupa (11): Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya, Lüksemburg, Monako, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İsveç.
Latin Amerika (11): Arjantin, Belize, Brezilya, Şili, Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Panama, Peru, Uruguay.
Asya (8): Afganistan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Japonya, Malezya, Nepal, Tayland.
Afrika (7): Benin, Botsvana, Etiyopya, Kenya, Nijerya, Togo, Zimbabve.
Orta Doğu ve Batı Asya (4): Afganistan, İran, Ürdün, Katar.
Avrasya (3): Azerbaycan, Belarus, Tacikistan.
Raporlama süreci ve sunduğumuz öneriler konusunda daha fazla bilgiye erişmek için lütfen tıklayın: Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ülke Raporu.
Bu inisiyatifte rol almak ve gerek duyulması halinde ek bilgi almak için UCLG Dünya Sekreteryası ile consultations@uclg.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Saygılarımızla,
UCLG Dünya Sekreteryası